Ligging      Optiek Hostens      Contact

Waarom gehoorbescherming


Onze zintuigen geven kleur aan het dagelijkse leven. We kunnen hierdoor zien, ruiken, voelen, proeven en horen. Dat maakt een boeiend communicatieproces mogelijk.

Daarom verdienen onze zintuigen de beste bescherming. Zeker ons gehoor.

Lawaaibeschadiging is, na ouderdomsslechthorendheid, de meest voorkomende oorzaak van slechthorendheid. Oren beschermen is dus de boodschap. Een eenmaal opgelopen gehoorbeschadiging geneest niet!!

Mensen die omwille van hun beroep vaak in lawaai vertoeven of mensen met een “luide” hobby (karten, jagen), muziekliefhebbers (gaande van een klarinetspeler in een klassiek orkest tot een deejay op een techno-fuif): ze hebben allen nood aan gehoorbescherming.

De herhaaldelijke blootstelling aan lawaai is zeer schadelijk, zorgt voor onomkeerbaar gehoorverlies en kan bovendien resulteren in oorsuizingen (=tinnitus). Tegenwoordig bestaan er op maat gemaakte, flexibele oordoppen die zonder probleem een ganse dag kunnen gedragen worden. Een speciale filter dempt de schadelijke geluiden, terwijl u nog gewoon kan converseren met andere mensen.

Er bestaan ook andere oordoppen, speciaal voor studenten in de examens of mensen die moeilijk de slaap kunnen vatten wegens lawaai van verkeer, vliegtuigen of een snurkende echtgenoot…