Ligging      Optiek Hostens      Contact

Soorten gehoorbescherming

gehoorbeschermingOm uw oren te beschermen stellen wij u een volledig gamma gehoorbeschermers voor. Wij bieden op maat gemaakte & niet op maat gemaakte (standaard) oordoppen aan.

Hiervoor werken wij samen met volgende leveranciers: Noizezz, Alpine, Variphone, Veranneman & Jiholabo.Om u een voorbeeld te geven van de verschillende soorten gehoorbescherming:

 • Oordoppen bij het slapen
 • Oordoppen voor muziek
 • Oordoppen bij het motorijden
 • Oordoppen om te gaan jagen
 • Oordoppen voor op uw werk
 • Oordoppen om te zwemmen
 • ...

Wat zijn de voordelen van op maat gemaakte oordoppen?

 • Ze worden op maat gemaakt, dus helemaal aangepast aan uw oor
 • Makkelijk in te brengen en te verwijderen
 • Veilig en comfortabel
 • Voorzien van een dempingsfilter waarmee spraak verstaanbaar blijft

De mogelijkheid om in de gehoorbeschermers verschillende filters te plaatsen, laat het toe om elke persoon op een individuele manier te helpen volgens zijn/haar behoeften.

noizezz premium noizezz set noizezz slaapdoppen

"Custom Music” voor Muzikanten, zangers, Dj's, live-optredens, clubs, festivals,...

Geniet u graag zonder probleem van een goed concert, festival, buurtfeest, of een avondje cinema…?

Of misschien bespeelt u zelf een muziekinstrument en maakt u deel uit van een band of orkest?

Bescherm uw oren dan met deze zachte siliconen oordopjes met filter. Deze mini-filter biedt u bescherming met een maximale geluidskwaliteit zonder afgesloten gevoel. Dankzij de vlakke dempingsrespons op alle frequenties (van 63 Hz tot 8000 Hz), behoudt het geluid een natuurlijke klankkleur zonder vervorming. Net alsof u de volumeknop van uw radio lager draait. De verstaanbaarheid van spraak blijft hierbij behouden.

U kiest uit 4 filters elk met hun eigen dempingswaarde van minimaal tot maximaal. Optioneel heeft men ook de keuze uit verschillende kleuren en het al of niet bevestigen van een koord.

Tevens verdelen wij ook in-the-ear monitors of op maat gemaakte oortjes voor ipod of dergelijke.

“Noizezz custom hard of soft” voor diverse doeleinden (studeren, vliegtuigbemanning, tandartspraktijk, uitgaan, festivals, horeca, sportdocenten, motor-of cabriorijders, circuitracers, zware industrie, bouw,…

Deze op maat gemaakte doppen in hard of zacht materiaal kunnen afhankelijk van uw behoeften voorzien worden van de gepaste filter. Een koord, ander kleur, glitters ed zijn mogelijk afhankelijk van het gekozen type.

“Noizezz Custom shotkiller” voor jagers of tijdens schietoefeningen

Deze dop is ontworpen voor al wie een wapen hanteert en zo blootgesteld wordt aan hevige impulsgeluiden.

Dit product heeft een impulsfilter die bescherming biedt tijdens schieten of harde knallen van bijvoorbeeld vuurwerk.

"Noizezz Custom sleep of custom aqua"

Deze op maat gemaakte doppen zijn ideaal voor een goede nachtrust (camping, snurkende partner, hotel,…) of beschermen het oor tegen vocht bij zwemmen of andere watersport.


Standaard (niet op maat gemaakte) doppen:


Partyplug

alphineDe Partyplug is ontwikkeld voor party- en concertbezoekers om het gehoor te beschermen tegen overmatig lawaai. De gebruiker kan alles nog goed horen, maar bij een lager geluidsniveau. De filter zorgt ervoor dat er geen drukverschillen ontstaan, men heeft geen afgesloten gevoel. De dopjes zijn gemaakt van flexibele kunststof.

Door de warmte van het oor past het oordopje zich enigszins (binnen enkele minuten) aan de gehoorgang aan en zit daardoor comfortabel. De Partyplug is dan ook geschikt voor festivalgangers. • onmiddellijk te gebruiken (niet op maat gemaakt)
 • muziek blijft hoorbaar
 • goede pasvorm
 • geen afgesloten gevoel
 • steekt niet uit het oor

Flyfit

alphineMet de FlyFit kan u relaxerend vliegen. De speciale FlyFit filter dempt alle storende omgevingsgeluiden zonder dat u van de buitenwereld bent afgesloten. Hierdoor vergroot FlyFit uw vakantieplezier.

Bij gebruik tijdens vliegreizen worden monotone, moemakende achtergrondgeluiden gedempt. Bovendien zorgt de ingebouwde filter voor een betere drukregulering tijdens stijgen en landen.

De oordopjes zijn gemaakt van een duurzame, flexibele, thermoplastische kunststof. Door de warmte van het oor past het oordopje zich enigszins (binnen enkele minuten) aan de gehoorgang aan en zit daardoor comfortabel.