Ligging      Optiek Hostens      Contact

Hoorhulpmiddelen


Er bestaat dan ook nog een heel gamma aan hoorhulpmiddelen om de slechthorende te helpen (al dan niet in combinatie met hoorapparaten).

Een paar voorbeelden:

  • Wekkers met een lichtflitssysteem of trilsysteem
  • Speciaal ontworpen telefoons waarbij volume en toonregeling kan aangepast worden.
  • Televisieversterkers (oa. Sennheiser)

Al deze hoorhulpmiddelen kunnen, zoals de hoorapparaten, ook op proef geprobeerd worden.

Hulpmiddelen:

Komt dit je bekend voor???

Op tijd en op een aangename manier wakker worden, de dag plannen zonder stress, bezoekers ontvangen, babbelen met vrienden aan de telefoon of rond de tafel, een Tv-programma volgen of de radio beluisteren...

Bij Gehoorcentrum Hostens kan u ook terecht voor diverse hulpmiddelen die het u makkelijker maken om beter te telefoneren, televisie te kijken,… Er bestaan hulpmiddelen voor hoortoesteldragers, maar ook voor personen zonder hoortoestel.

Enkele voorbeelden uit ons uitgebreid gamma:

Versterkte telefoons


Onze telefoons zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperkt gehoorvermogen. Ze zorgen ervoor dat de verstaanbaarheid aanzienlijk vergroot.

Flashtel Comfort II:

Flashtel Comfort IIDeze telefoon, met grote toetsen en duidelijke display, heeft een hoornversterking tot 30dB en biedt alle comfortfuncties van een moderne telefoon. Deze nieuwe flashtel generatie signaleert de inkomende oproepen zowel akoestisch als met lichtflitsen. Tevens kan men op deze toestellen de tonaliteit, alsook de luidheid van het belsignaal aanpassen.


Flashtel Comfort II F:

Flashtel Comfort II FDe Flashtel Comfort II F heeft alle kenmerken van de flashtel Comfort II, maar beschikt eveneens over een noodoproeptoets en een radioverbinding met de mobiele noodoproepzender (externe rode knop).
FreeTell II:

FreeTell IIDe FreeTell II is een snoerloze telefoon met ingebouwde versterker. Het toestel beschikt over een modern design en een geïntegreerd antwoordapparaat. Het basisstation kan indien nodig worden uitgebreid met één of meerdere hulpstations.


Telefoonversterkers


In een handomdraai geeft u uw telefoon een extra portie volume mee. Dit kan dankzij ons gamma telefoonversterkers. Zij bieden een zeker gesprekscomfort aan, thuis, in hotels of bij gebruik van openbare telefoons.

GSM-versterkers:


GSM-versterkersOngeveer 80 procent van de Europese bevolking heeft een GSM. Ook als slechthorende zou het mogelijk moeten zijn om een telefoongesprek te voeren, het duidelijk te volgen en een aangename babbel te hebben. Daarom is deze telefoonversterker met regelbaar volume de oplossing. Deze versterker is aangesloten aan de GSM via een adapter.PL-100:

PL-100Deze GSM-versterker kan gebruikt worden indien u op uw hoorapparaat een ingebouwde telefoonspoel heeft (M-/MT-stand). Met de draairegelaar kan een versterking gegeven worden tot 35dB.
PL-200:

Het versterkte geluidssignaal van de PL-200 wordt uitgegeven via een normale lichte hoofdtelefoon. Bovendien kan de PL-200 via een audiokabel met audioschoen direct worden aangesloten op uw hoorapparaat.

Bluetooth versterker CM-BT:

Bluetooth versterker CM-BTDe nieuwe Bluetooth versterker CM-BT bouwt een draadloze verbinding op met mobiele bluetooth telefoons, maar ook met bluetooth compatibele Pc’s of audioapparatuur.

Als u de CM-BT gebruikt, hoeft u uw gsm niet in de hand te nemen. Oproepen neemt u aan met een druk op de knop van de CM-BT. De versterker vervangt de microfoon en de hoorn van uw mobiele telefoon.

U ontvangt het geluid van uw mobieltje klaar en duidelijk via de inductielus direct in uw hoorapparaten of door middel van een oortelefoon. U spreekt met uw gesprekspartner via de geïntegreerde microfoon van uw CM-BT en u hebt beide handen vrij.

Versterkers voor vaste toestellen:

Hoornversterker PL10:

Hoornversterker PL10Voor vaste of draagbare telefoons kan u de PL10 gebruiken. Deze kleine draagbare versterker met batterij kan worden bevestigd op bijna alle hoorns. De PL-10 werkt niet alleen als akoestische audioversterker, maar eveneens als inductieve koppeling. Zo kunt u deze hoornversterker zowel met als zonder hoorapparaat gebruiken.Hoorversterker TA2:

Hoorversterker TA2De TA2 is een hoornversterker die u aan uw vaste telefoon koppelt. U hoort uw gesprekspartner onmiddellijk op het door u ingestelde volume.

PL-51:

PL-51Dit is een voordelige in-line telefoonversterker op batterijen met volume- en klankregeling. Deze wordt aangesloten tussen telefoon en basisapparaat.

PL-51Er zijn twee verschillende methodes om het geluid van de TV over te brengen naar uw oren. Via infraroodstralen (Infralight), of via radiogolven (Radiolight). Infraroodstralen zijn ongevoelig voor elektromagnetische storingen. Radiogolven hebben daarentegen een grote reikwijdte.

U kiest op uw draadloze TV-luistersysteem gewoon uw persoonlijk volume, onafhankelijk van de instelling op het televisietoestel. Zo en net zo luid als u het wenst. U stoort niemand, daar u alleen het ingestelde volume hoort!

Via een vederlichte koptelefoon met kinbeugel of rechtsreeks via uw hoorapparaten hoort u uw favoriete uitzendingen in hoogste stereokwaliteit.


PL-51


De systemen bestaan uit een zender (aangesloten op TV/radio) en een ontvanger (kinbeugel of neklus voor gebruik met hoortoestellen). De zender dient daarbij tegelijkertijd als laadstation voor de accu’s van de ontvanger.

Indien uw wekker u niet wekt omdat u slechthorend bent, dan hebben wij de oplossing voor u. Wij beschikken over een gamma flits- en trilwekkers voor thuis en onderweg. Lichtflitsen of trilimpulsen wekken u zonder problemen.

Time Flash met vibrerend kussen

Time Flash met vibrerend kussenTime Flash met vibrerend kussen

Digitale wekker met flits en/of uitgang voor trilkussen

Digitale wekker met flits en of uitgang voor trilkussen

Het wekkergamma van Humantechnik omvat een groot aantal tril- en flitswekkers en timers met een elegant design, voor thuis en onderweg. Lichtflitsen, die u ook met gesloten ogen opmerkt, of trilimpulsen laten u op onmiskenbare wijze weten dat het tijd is om op te staan.

Met de reeks DS-1 stellen wij bijvoorbeeld een flexibel weksysteem voor. De digitale basiswekker DS-1 en Lisa DS-1/RF met luide wektoon zijn vrij combineerbaar met bijkomende signaalgevers, bijvoorbeeld een flitsmodule of schakelmodule voor de aansluiting op een trilschijf.

Als u over een lisa-signaliseringssyteem beschikt, zullen de wekkermodellen met lisa-ontvangstmodule u zeker interesseren. Dit zijn wekkers en volwaardige lisa-ontvangers in één apparaat.

Vibrerende reiswekker

Vibrerende reiswekker

Communicatiesystemen zijn systemen ontworpen voor zowel gebruikers van hoorapparaten, alsook voor iedereen die onder moeilijke akoestische omstandigheden alles klaar en duidelijk wil verstaan.

Iedereen kent wel situaties waarin het moeilijk is andere personen te verstaan. Denk maar aan een joelende meute, treinstation, verkeerssituaties of luide productiehallen. Communicatiesystemen zorgen voor een duidelijk spraakverstaan, ook onder akoestisch moeilijke situaties.

CM-1 en CM-light:

PL-51Deze communicatieversterkers nemen het geluid op via een microfoon. Met een digitale processor bewerken deze apparaten de audiosignalen, onderdrukken ze nevengeluiden en accentueren spraak.

CM-1, het radiosysteem bestaat uit twee componenten, zendmicrofoon en ontvanger. Via een radioverbinding zendt de zender signalen over een afstand van 30 meter naar de ontvanger.

CM-light, het compacte systeem, combineert microfoon en signaalbewerking in één apparaat en zorgt vooral voor een betere spraakverstaanbaarheid op korte afstand, bij dialogen in een onrustige omgeving of in verkeerssituaties.

Crescendo 50:

Crescendo 50Dit systeem is een universele hoorversterker voor TV, radio en individuele gespreksituaties. Het ondersteunt de verstaanbaarheid. Dit bijvoorbeeld voor personen die niet of nog niet beschikken over een hoorapparaat. U ontvangt het geluid via een aangename koptelefoon met kinbeugel en stelt uw persoonlijk volume in met de gemakkelijk te regelen volumeknop.

Lisa-waarschuwingssytemen

Snoerloze LISA-toestellen zetten akoestische signalen (vb. aanbellen aan deur, telefoon) om in lichtflitsen en trilimpulsen. Waar u zich in huis bevindt, u hoeft geen enkel signaal te missen.

Draadloos signalering systeem of stekkersysteem, hoe werkt dit?

De zenders nemen de akoestische signalen op, zetten deze om in elektrische impulsen en zenden ze dan naar de ontvangers, die de signalen weergeven als licht- en trilimpulsen. Alle zenders beschikken over personen-oproeptoetsen, zodat signalen ook met de hand gestuurd kunnen worden. Het lisa-radiosysteem zendt de signalen via een radioverbinding. Het lisa-stekkersysteem zendt zijn signalen via de bestaande elektriciteitsbekabeling van stopcontact naar stopcontact.


Draadloos signalering systeem of stekkersysteem

Zender:

Lisa-waarschuwingssytemen Lisa-waarschuwingssytemen U draagt de mobiele lisa-trilontvanger bij zich en ontvangt de signalen van de zenders waar u ook bent – in de woning of buiten in de tuin. Uw lisa-radiosysteem is mobiel en begeleidt u daarom ook op vakantie.Ontvanger:

Lisa-waarschuwingssytemen Als u over een lisa-signaliseringssysteem beschikt, zullen de wekkermodellen met lisa-ontvangstmodule u zeker interesseren. Dit zijn wekkers en volwaardige lisa-ontvangers in één apparaat.

Ringleidingsinstallaties

Wilt u privé ruimten uitrusten met ringleidingsinstallaties, kleine en middelgrote conferentieruimten en zalen tot een oppervlakte van 1200m²?

Onze firma kan u helpen met een gekwalificeerde service, van competent advies, materiaalkeuze en planning tot installatie en inbedrijfstelling van het ringleidingssysteem.

Bovendien bieden wij u een uitgebreid assortiment van mogelijkheden voor het effectieve gebruik van een ringleidingssysteem.

Soundshuttle:

SoundshuttleHet compacte mobiele ringleidingssysteem: Via de ingebouwde microfoon neemt de soundshuttle de geluiden op en zendt deze via de ingebouwde inductielus uit. Hoorapparaten met een telefoonspoel kunnen het inductiesignaal rechtstreeks ontvangen indien u uw hoorapparaat op “T” of “MT” plaatst.LA-60:

LA-60Deze versterker neemt het geluid van de audiobron op en zendt deze naar een ringleidingskussen of een ringleiding. Deze ringleiding zendt de signalen dan inductief naar de hoorapparaten.
LA-215:

LA-215De ringleidingsversterker LA-215 werd ontwikkeld voor het huisgebruik en voor kleine conferentieruimten. De versterker wordt verbonden met de audiobron – via een scartkabel bij TV/HiFi-installaties respectievelijk via een microfoon of een directe kabelverbinding met hoofdtelefoon (geschikt voor een bereik tot 50m²). Speciale toebehoren zijn een ringleidingskussen.

LPU-1:

Ontvanger voor ringleidingssignalen. Deze zijn ideaal voor het gebruik in kerken of grote conferentiezalen met ingebouwde ringleidingen. Een hoorapparaat is niet vereist (ook laadstations voor maximaal 12 accu’s leverbaar).