Ligging      Optiek Hostens      Contact

Batterijen


Voor de gehoortoestellen:

 • P13 (oranje)
 • P10 (geel)
 • P312 (bruin)
 • P675 (blauw)

Voor de afstandsbediening van hoortoestellen hebben we diverse staafbatterijen.

Onderhoud

Wordt een hoortoestel correct onderhouden, dan zal het jarenlang betrouwbaar werken.

Maak het hoortoestel dagelijks schoon met een zachte, droge doek. Gebruik nooit water, schoonmaakmiddelen of andere vloeistoffen.

Wordt het hoortoestel gedurende een lange periode (vb ziekte) niet gebruikt, verwijder dan de batterij en zet de batterijlade open. Dit omdat het toestel zo wordt geventileerd en kan drogen.

Het is belangrijk om het oorstukje schoon te houden. Niet alleen helpt het de risico’s op infecties en jeuk te voorkomen, tevens zorgt het voor een goede geleiding van het versterkte geluid. Controleer het oorstukje daarom regelmatig op de aanwezigheid van oorsmeer en vocht.

Wij raden u aan om elke drie à vier maand in onze hoorcentra langs te komen voor een gratis onderhoud!

  Reiniging van het oorstukje

 • Verwijder het oorstukje met het slangetje voorzichtig van het hoortoestel.
 • Spoel het oorstukje en het slangetje af onder lauw stromend water.
 • Leg het oorstukje met het slangetje in een kom met een milde zeepoplossing of gebruik bruistabletten bedoeld voor het reinigen van oorstukken (te verkrijgen in onze hoorcentra). Laat dit 5 tot 10 minuten inweken, zodat oorsmeer of vuil losraken van het oorstukje. Gebruik nooit wattenstaafjes, pijpenragers of andere, scherpe voorwerpen om de kanaaltjes in het oorstuk vrij te maken. (deze kunnen afbreken en zo zorgen voor verstopping,…)
 • Spoel het oorstukje af onder lauwwarm stromend water om alle zeeprestanten te verwijderen.
 • Droog het oorstukje af met een zachte doek. Het vocht in het slangetje kunt u verwijderen met een klein blaasbalgje. Plaats de mond van het blaaspeertje in het uiteinde van het slangetje en blaas tot alle vocht is verdwenen. Heeft het oorstukje een ontluchting (ventilatiekanaal), blaas dan ook deze droog.

Bevestig het oorstukje met het slangetje opnieuw aan het hoortoestel. Het plastiek slangetje dat het oorstukje met het hoortoestel verbindt, dient altijd zacht en buigzaam te zijn. Wordt het geel of hard, dan dient het te worden vervangen.

Hieronder vindt u een beschrijving van hoe u uw in-het-oor apparaat goed kan onderhouden:

 • Het hoortoestel wordt in de gehoorgang gedragen. Voor een goede werking van het hoortoestel is het belangrijk dat het vrij is van oorsmeer en vuil.
 • Reinig het toestel dagelijks met een zachte, droge doek. Gebruik nooit water, schoonmaakmiddelen of andere vloeistoffen.
 • Wij raden u aan om de telefoonuitgang en de openingen van de microfoon en de ontluchting iedere morgen te controleren op de aanwezigheid van oorsmeer. Het schoonmaken gebeurt best ’s morgens, zodat het oorsmeer reeds droog en korrelig aanvoelt. Dit bevordert het afborstelen.

De telefoonuitgang schoonmaken:

Is de telefoonuitgang verstopt door oorsmeer of vocht, verwijder het oorsmeer dan met behulp van het kleine borsteltje dat u bij het hoortoestel hebt ontvangen. Verwijder vocht door middel van een klein blaasbalgje (verkrijgbaar bij uw audicien). Steek nooit iets in de telefoonuitgang, hierdoor kan het hoortoestel worden beschadigd.

De microfoonopening schoonmaken:

Maak de microfoonopening schoon met het speciale pennetje dat u bij het hoortoestel hebt ontvangen. Open de batterijlade en verwijder de batterij. Draai het hoortoestel, zodat de batterijlade naar beneden wijst. Steek het korte uiteinde van het pennetje van binnenuit door de microfoonopening in de batterijlade.

De ontluchting schoonmaken:

Verwijder oorsmeer uit de ontluchting door het lange pennetje door de ontluchting te steken. Maak er een gewoonte van om dit dagelijks te doen.

We bieden u een volledig gamma onderhoudsproducten aan, voor zowel apparaten in-het-oor als apparaten achter-het-oor. Onze audiologen geven u graag bijkomende informatie en/of demonstratie omtrent het gebruik ervan!

Hierna volgt een klein overzicht:

Reinigingstabletten voor oorstukken

Reinigingstabletten voor oorstukken

Reinigingspeer /blaasbalgje

Reinigingspeer-blaasbalgje

Droogtabletten

Droogtabletten

Reinigingsspray

Reinigingsspray

Otoferm Crème

Otoferm Crème

Cerumen stick

Cerumen stick

Filters voor apparaten in-het-oor

Filters voor apparaten in-het-oor